• image
  • novi sajt
  • image
  • image
  • image

Primaj novosti

Korisni linkovi

www.infokop.rs

 

Home Korisne informacije Skibus

 

Udruženje ljubitelja skijanja SkiBus je nevladina i neprofitna organizacija, osnovana i registrovana 2006. godine od grupe istinskih ljubitelja skijanja, planina i snega sa ciljem da omogući uživanje u zimskim sportovima što široj populaciji.

Prve dve godine udruženja  posebno karakteriše organizacija jednodnevnih ski izleta, ski vikenda i produženih ski vikenda na skijalištima Srbije i Bosne. Pionirski poduhvat na organizovanju ovakvih akcijaških programa, namenjenih i prilagođenih strogo skijaškoj populaciji, brzo je široko prihvaćen i SkiBus je zahvaljujući tome postalo poznat našoj skijaškoj javnosti. Sledilo je organizovanje viišednevnih programa u pomenutim ski centrima, koji su takođe bili prilagođeni specifičnim potrebama skijaša i bordera. Svi programi su bili koncipirani kako bi se maksimizirao boravan na snegu, odnosno svaki dan maksimalno iskoristio za skijanje. Pogledajte detaljnije o radu SkiBusa u prve dve godine postojanja..

Od sezone 2008/2009 udruženje je poseban akcenat stavilo na sedmodnevne ski programe  u inostranim, prvenstveno u francuskim ski centrima. U naredne tri sezone može se reći da su se armije naših skijaša uputile put najboljih svetskih skijališta i po izuzetno povoljnim uslovima, osetili kako izgleda skijati u ogromnim, sistemom žičara i staza povezanim, skijaškim oblastima. Svoje novo iskustvo su prenosili i prenose drugima, tako da se prava ekspanzija udruženja očekuje naročio u narednom periodu.

Velike napore udruženje SkiBus je ulagalo i ulagaće u obezbeđivanje popusta za svoje članstvo. Razvijena je široka mreža onih koji svoje proizvode i / ili usluge, kako iz skijaške, tako sve češće i iz svakodnevne sfere života, po povlašćenim uslovima nude našem članstvu. Tako danas u velikom broju gradova Srbije mnoge prodavnice ski opreme, sportske opreme i konfekcije uopšte, ski rentali i servisi, obezbeđuju razne pogodnosti i popuste SkiBusovcima. Značajni popusti su takođe obezbeđeni u ski rentalima i servisima, prodavnicama ski opreme, kafeima, klubovima, restoranima i u ski centrima u kojima se organizuju ski programi. Pogledaj detaljnije o popustima…

Navedene aktivnosti su uticale da se SkiBus pozicionira kao jedan od najjačih skijaških brendova kod nas.

Udruženje SkiBus je klub rekreativnog skijanja i svako ko se oseća kao ljubitelj skijanja, snega, planina i prirode može postati njegov član, bez obzira na starosnu dob i nivo skijaškog znanja. U udruženju su dobrodošli i svi početnici koji imaju želju da nauče i ovladaju veštinama skijanja. U funkciji ostvarivanja primarnog cilja udruženja, omasovljenja zimskih sportova i njegovog činjenja dostupnim što široj populaciji, sezone 2009/2010 udruženje je počelo da organizuje besplatnu ski obuku za početnike u većini ski centara u kojima se realizuju programi. Obuku sprovode stručni instruktorski timovi udruženja. Pored početnog nivoa obuke članovima je na raspolaganju i napredna skijaška obuka koju realizuje najstručniji domaći instruktorski kadar, koristeći najsavremenije metode, poput video analize.
Pored navedenih aktivnosti, udruženje redovno organizuje okupljanja i druženja svojih članova širom Srbije, učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim i ekološkim akcijama, nudi članovima učešće u svojevrsne avanturističkim poduhvatima i extremnim sportovima.

Mnoge velike kompanije su podržale akcije i napore udruženja i zajedno sa nama učestvuju na ostvarivanju zacrtanih ciljeva, na šta smo im izuzetno zahvalni.

I u budućnosti će se Skibus truditi da ostane dosledan u ostvarivanju svoje misije omasovljenja ski sporta, trudiće se da proširuje svoje programe i aktivnosti i time bude na usluzi, nadamo se sve većoj, skijaškoj populaciji.

Što nas je više to smo sve jači u borbi za ostvarivanje boljih uslova i većih beneficija! Na taj način ćemo omogućiti sebi da lakše, jeftinije i bolje uživamo u blagodetima planina i snega. Udruženje će biti otvoreno za saradnju prema svima kojima je skijanje u srcu i rade u duhu njegovog razvitka. Pridružite nam se!!!

 

http://www.skibus.rs/